Rimpelbehandelingen

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpelvorming is een natuurlijk verschijsel bij veroudering van de huid. Bij het ouder worden maakt men minder onderhuids bindweefsel en elastine aan. Wanneer de afbraak verhoudingsgewijs groter wordt dan de aanmaak ervan wordt de huid slapper en kan men spreken van een rimpel.

Belangrijk om weten is dat niet elke rimpel hetzelfde is en dezelfde oorzaak kent. Er moet een duideijk onderscheid gemaakt worden tussen fijne rimpels, veroorzaakt door de verslapping van de huid, en de ‘fronsrimpels’. Zij worden veroorzaakt door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren. Denk bijvoorbeeld aan de rimpel tussen de wenkbrauwen. Deze rimpel kent een zeker verlies aan bindweefsel maar wordt zichtbaar door het steeds fronsen.

De behandeling van een rimpel is dus afhankelijk van het type rimpel.

Dergelijke behandelingen worden steeds uitgevoerd door een erkende plastische chirurg in samenwerking met onze verpleegkundigen. Zij garanderen een vlot verloop en de beste zorgen nadien. 

huid botox fillers

Spierontspannende behandelingen

Hierbij werken we met een stof die zorgt voor verlamming van de spieren. De stof remt als het ware de overdracht van de zenuwen naar de spier waardoor deze zijn werking vermindert of zelfs verliest.

De stof wordt aan de hand van een fijn naaldje ingebracht tussen de zenuwen in de huid en de huidspieren. Zo wordt het signaal voor de aanspanning van de spieren geblokkeerd. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen.

Het proces vanaf de inspuiting duurt 1 à 2 weken. Het effect daarentegen kan enkele maanden aanhouden. Hierna vergroot de mogelijkheid weer stilaan om de spiertjes aan te spannen.

Indien men kiest voor dergelijke behandeling is het belangrijk om weten dat door het vaker toepassen van de behandeling  de spiertjes elke keer dunner en slapper worden waardoor je op termijn minder frequent moet bijspuiten als in het begin.

Okseldry

Heb jij last van overmatig transpireren onder de oksels? Houd dit je tegen bepaalde kledingstukken te dragen? Dan is de Okseldry een ideale oplossing. Het werkzaam product wordt in de oksel aangebracht met als doel de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen te blokkeren. Daardoor kunnen zij geen zweet meer produceren. 
Het effect houdt gemiddeld 6 maanden aan, daarna neemt de zweetproductie langerzamerhand toe.

botox fillers injectables

Rimpelvullende behandelingen

Sommige erg diepe rimpels, echte groeven, kunnen enkel door middel van een vultechniek minder zichtbaar worden.De meest bekende is de afbreekbare vuller. Er wordt hyaluron in de huid gebracht. Hyaluron is een product dat ons lichaam zelf aanmaakt maar de productie neemt af naarmate de veroudering. Omdat deze stof op termijn oplost dient dit jaarlijks herhaald te worden. Fillers worden het vaakst gebruikt rond de mond, in de lippen of bij dieper liggende littekentjes.

Skinbooster

De skinbooster is dé manier om je huid te doen stralen. De skinbooster is eveneens gemaakt op basis van hyaluron maar in tegenstelling tot de rimpelvuller is deze veel zachter. Het doeleinde verschilt met deze van de rimpelvuller aagezien de skinbooster vocht gaat aantrekken in plaats van volume te creëren. Door het aangetrokken vocht wordt je gelaat terug vanuit de diepte gehydrateerd waardoor de fijne lijntjes verminderen, de huid wordt veerkrachtiger... Kortom de huid gaat stralen.